Terugblik gezellige whiskey proeverij

Terugblik gezellige whiskey proeverij

Donderdag 7 maart was het zover, een whiskey proeverij voor het goede doel, Roparun team 274 Veenendaal. We waren te gast bij businessclub De Groene velden naast de kantine van de Merino’s aan de Wageningselaan 5 in Veenendaal. De proeverij werd verzorgd door Jos van Garderen van slijterij & wijnhandel Het Plein die gevestigd is aan het Doctor Slotemaker de Bruïneplein, eveneens in Veenendaal.

Het was een gezellige en ook heel leerzame ervaring. Jos naam ons mee in zijn ervaringen met whiskey. Waar het vandaan komt (Ierland en Schotland), hoe het wordt gemaakt (van graankorrel tot op het vat gerijpte drank), hoe de rokerige smaak wordt gecreëerd, en nog veel meer. Ook voor de deelnemers die nog wat minder op hadden met het fenomeen whiskey, was het een buitengewoon interessante avond.

Door de gekozen opzet met een relatief beperkt aantal deelnemers, kon Jos iedereen persoon aandacht geven en op vragen ingaan. Voor de liefhebbers hierbij een overzicht van de whiskeys die Jos had uitgekozen voor de proeverij en waarvan hij de speciale kenmerken en nog meer achtergrond informatie vertelde.

  • BEEK Dutch premium blend whiskey – Calvados Finish (44,7%) – blend
  • Benromach – 10 years (43%) – single malt
  • Balvenie – 16 years French Oak (47,6%) – single malt
  • Linkwood – 11 years (46%) – single malt
  • Arran – Quarter Cask (56,2%) – single malt
  • Port Askaig – 8 years (45,8%) – single malt

Om een impressie te geven van de proeverij vindt u hieronder een aantal foto’s.

Reacties zijn gesloten.